Maailman vanhin vompatti Patrick kuoli – sosiaalinen media täyttyi surunvalitteluista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian Ballaratin villieläinpuistossa asunut Patrick tunnettiin ympäri maailman vanhimman iän saavuttaneena vompattina. Nyt pitkään ikään ehtineen eläimen uutisoidaan menehtyneen 31-vuotiaana.

Vompatit elävät luonnossa yleensä noin 15-vuotiaksi, joten Patrick ylitti lajinsa elinikäennusteen reilusti. Villieläinpuiston tiedotteessa Patrickin kerrottiin olleen hämmästyttävän hyväkuntoinen vielä viimeisinä vuosinaan. Se kuitenkin jouduttiin lopettamaan kunnon yhtäkkisen heikkenemisen vuoksi.

Patrick nousi todelliseksi internet-tähdeksi siitä otettujen kuvien ja videoiden levittyä sosiaalisessa mediassa. Se sai runsaasti onnitteluja ympäri maailmaa täytettyään 31 vuotta viime elokuussa. Patrickilla on Facebookissa yli 55 tuhatta fania.

Ballaratin luonnonpuistoon suunnitellaan Patrickin muistomerkin pystyttämistä. Vompatin Facebook-sivu täyttyi surunvalitteluista nopeasti sen jälkeen, kun tieto Patrickin kuolemasta levisi. Eläintä jäävät suremaan kymmenien tuhansien fanien lisäksi siitä huolehtineen puiston henkilökunta.

 

https://www.facebook.com/Patrickthewombat/posts/1906499252965852