Talvi yllätti kevään! Ällistyttävät lumikuvat ympäri Suomea: ”Näky kuin tammikuussa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kulunut kevät on ollut säiden osalta poikkeuksellisen erikoinen, sillä lumisateet ja auringonpaiste ovat vuorotelleet joskus hyvinkin nopeassa tahdissa. Tänään Foreca ennusti, että vielä vappuaattona tulee satamaan lunta jopa tuntikausien ajan Etelä-Suomea myöden.

Ei siis ole ihme, että suomalaiset ovat hämmentyneitä viime päivien säätilasta, ja erityisesti eilisen ja tämän päivän lumisateet ovat ihmetyttäneet monia. Esimerkiksi Ahvenanmaalla satoi viime yönä poikkeuksellisen paljon lunta, sillä maata peitti aamulla jopa 10 sentin lumikerros.

Kesärenkaisiin jo vaihtaneiden autoja päätyikin liukkaalta tieltä ojiin niin Ahvenanmaalla kuin mantereen puolellakin. Jos autossa on vielä talvirenkaat alla, niin nyt niiden vaihtamisessa ei kannata ainakaan kiirehtiä. Lain mukaan kesärenkaat pitäisi jo olla vaihdettuna alle, mutta säätilan jatkuessa nykyisellään renkaiden vaihtamisen kanssa kannattaa vielä odottaa ainakin toukokuun alkupuolelle saakka.

Hei oikeesti…. #lumi #talvi2017 #meejopoislumi

A post shared by Marika (@marikakort) on

Seems like we picked the wrong week to put out the garden furniture…

A post shared by Rob Watkins (@photorobw) on

Ei uskois että kohta on vappu #huhtikuu #kohtavappu #lumi

A post shared by Tiia Koistinen (@tiitili) on

Kevät❄☔😨#leskenlehti#lumi#snow#spring

A post shared by Tuula Härkönen (@tuulaanni) on

Whyyyyyy 😁🙈🌨 #winterisback #whythishappens #hatesnow #snow #cantwearsummershoes #miksi #lunta #lumi

A post shared by Sonja Leppänen (@sonja.leppanen) on

#takatalvi #åland #alandislands

A post shared by Lasse Welroos (@lusselasse) on