Näin erotat 0,99 euron IKEA-kassin 2 100 euron kopiosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme reilu viikko sitten havainnosta, jonka mukaan espanjalais-ranskalaisen Balenciaga-muotitalon 2.100 euroa maksava uusi luksuskassi oli kuin suora kopio alle euron maksavasta IKEA-kassista. Kassien suurin eri näytti olevan materiaalissa.

Balenciaga, IKEA

Nyt Acne Collective on julkaissut Instagramissa hauskan kuvan, jossa se kertoo miten Ikean aito ja alkuperäinen FRACTA-kassi tunnistetaan helposti. Se muun muassa toteaa, että heilutettaessa kassin täytyy rapista ja että aidon kassin voi pestä puutarhaletkulla sen likaannuttua.

Balenciagan Arena Extra Large Shopping Tote -nimellä myytävän luksuslaukun hinta on noin 2.100 euroa ja IKEA-kauppaketjun myymän Frakta-kassin hinta on 0,99 euroa. Hintaero on siis melkoinen. Vertaillessa täytyy kuitenkin muistaa, että Balenciagan laukku on tehty nahasta ja ruotsalaisketjun laukku on muovia. Balenciaga ei halunnut antaa laukkujen samankaltaisuudesta kommenttia ruotsalaislehdelle. IKEA sen sijaan kertoi olevansa otettu yhdennäköisyydestä.