Uber aloittaa lentävien taksien kokeilun vuonna 2020

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologian nopeasta kehittymisestä huolimatta futuristiset lentävät autot ovat edelleen jääneet uupumaan katukuvasta. Monet yritykset pyrkivät kuitenkin tekemään lentoautoista todellisuutta jo lähivuosien aikana.

Nyt henkilökuljetuspalvelualan yritys Uber on paljastanut lentäviin autoihin liittyvät suunnitelmansa. Yhtiö aikoo kokeilla lentävistä autoista koostuvaa verkostoa jo vuonna 2020. Ensimmäiset kokeilut tulevat tapahtumaan Dubaissa ja Yhdysvaltojen Dallasissa.

Uber uskoo lentotaksien olevan osa jokapäivästä elämää jo lähitulevaisuudessa. Lentämällä suoritettavien matkojen arvioidaan maksavan ajan myötä saman verran kuin kyydit normaaleilla autoilla. BBC:n mukaan yhtiön täytyy kuitenkin onnistua vakuuttamaan ilmailualan viranomaiset ja asiakkaat lentävien autojen teknologian turvallisuudesta.