Vappuaatoksi luvassa lumisateita Etelä-Suomea myöden!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kevät on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen epävakainen, sillä lumisateet ja auringonpaiste ovat vaihdelleet jopa varttitunnin välein. Tälläkin hetkellä 26. huhtikuuta Etelä- ja Keski-Suomea peittää monin paikoin viime yönä satanut muutaman sentin lumikerros.

Monet ovatkin naureskelleet viime päivinä, että tätä menoa myös Vappuna sataa lunta. Tämä vitsailu näyttää nyt osuvan oikeaan, sillä Suomessa tullaan tämänhetkisten ennusteiden mukaan näkemään Etelä-Suomea myöden lumisateita vielä vappuaattona sunnuntaina 30. huhtikuuta.

Näin ennustaa ainakin Foreca, jonka ennusteen mukaan Helsingissä sataa vappuaattona lunta tuntikausien ajan arviolta kello 9.00 – 12.00 välisenä aikana. Lämpötila tulee ennusteen mukaan olemaan noin yhden ja kolmen asteen lukemissa, eli juuri ja juuri plussan puolella.

Samankaltaiseen tulokseen on päätynyt myös Weather.comin sääennuste, sillä luvassa on sen mukaan vesi- ja lumisadetta ja viisi astetta lämmintä. Toisin sanoen luvassa on loskakeliä. Vappuaaton juhliin kannattaa siis lähteä kengissä, jotka eivät välitä kastumisesta.