Sarvikuonon kuva ihmetytti Tinderissä – sitten pysäyttävä syy paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tinder-käyttäjät saattavat lähiaikoina törmätä sovellusta käyttäessään kirjaimelliseen sarvikuonoon. Sudan-niminen eläin ei kuitenkaan varsinaisesti etsi treffipalvelusta seuraa, vaan toisenlaista apua sukunsa jatkamiseen.

Tinderiin liittynyt 43-vuotias Sudan on zarenleveähuulisarvikuono-nimisen lajin viimeinen uros. Se ei pysty lisääntymään luonnollisesti vanhan ikänsä vuoksi, ja nyt Ol Pejeta Conservancy hakee rahoitusta jalostusmenetelmiä koskevaa tutkimusta varten.

– En haluaisi olla liian suorasukainen, mutta lajini tulevaisuus riippuu minusta. Suoriudun hyvin paineen alla. Syön mielelläni ruohoa ja chillailen mudassa. Ei huolia. 182 cm ja 2,270 kg jos sillä on väliä, profiilissa lukee.

Käyttäjille tarjotaan sarvikuonon profiilissa mahdollisuutta lahjoittaa rahaa Sudanin suvun jatkamiseksi. ABC News -sivuston mukaan profiili tulee näkymään Tinder-käyttäjille 190 maassa yli 40 kielellä.