Valokuvaaja toi sähköt takaisin Tshernobyliin – aavemaiset kuvat verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainan Prypjatin kaupunki evakuoitiin 27. huhtikuuta lähellä tapahtuneen Tshernobylin tuhoisan ydinvoimalaonnettomuuden seurauksena. Autioituneessa kylässä on sittemmin vieraillut lukuisia vaaroja uhmaavia urbaaneja löytöretkeilijöitä, seikkailijoita, turisteja ja valokuvaajia.

Taannoin valokuvaaja Adam Bojanowskin johtama puolalaisryhmä vieraili Prypjatin aavekaupungissa. He onnistuivat tuomaan generaattorien avulla sähköt kaupungissa sijaitseviin ensimmäistä kertaa 30 vuoteen.

Puolalaiset ikuistivat seikkailunsa aavemaiseksi kuvasarjassa, jossa hylätty kaupunki näyttää heräävän henkiin vuosikymmenien hiljaiselon jälkeen aivan uudenlaisessa valossa. Näyttävät kuvat jaettiin Facebookin Napromieniowani.pl-sivulla.