Kuollut ryhävalas kellui meressä – sitten kalastaja näki hain nousevan pintaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalastajat ovat tottuneet kohtaamaan välillä merillä suuria petokaloja ja valaita. Tällä kertaa kalastajat näkivät melko erikoisen näyn, kun he sattuivat veneensä kanssa kuolleen ryhävalaan viereen. Ryhävalaan oli huomannut valkohaikin, joka hotki suurta valasta kitaansa hyvällä ruokahalulla.

Kalastajat ovat kuvanneet videota tilanteesta, jossa valkohai syö ahnaasti ryhävalasta. Hai on niin keskittynyt syömiseen, että se ei ole edes huomata sen viereen jäänyttä kalastajavenettä. Naaraspuolinen valkohai oli syönyt omasta seisovasta pöydästään niin kauan, että se pystyi hädin tuskin enää edes uimaan.

Kalastajien mukaan he olivat seuranneet valkohaita, joka oli syönyt ryhävalasta uskomattomat 18 tuntia. Pitkän ruokailun jälkeen hai oli ollut kuin huumatussa tilassa ja kellunut vedessä väärin päin ollessaan niin täynnä.