Syötkö liian vähän? Nämä viisi merkkiä kertovat siitä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset yrittävät selvitä liian vähäisellä ravinnolla ja energiavajeella joko kiireen vuoksi, stressaantuneena tai yrittäessään laihduttaa. Laihduttaessa ruoan määrää ei tulisi kuitenkaan niin paljon tuijottaa kuin sen laatua, koska liian vähän syöminen vaikuttaa heti yleiseen jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Elite Daily -sivusto jututti ravintoneuvoja Michelle Blumia, joka kertoi viisi selvintä merkkiä siitä, että ihminen syö liian vähän.

1. Ailahtelevainen mielialaLiian vähäinen energian saaminen aiheuttaa levottomuutta ja mielialan vaihteluja. Yleensä mieliala ei kuitenkaan vaihdu iloiseen vaan nopeasti ja pienimmistäkin asioista äärimmäiseen turhautumiseen ja suuttumiseen.

2. Laihtuminen ja löysät lihaksetLiian vähäisellä ravinnolla pudottaa painoa, mutta samalla jaksaminen ja oma hyvinvointi huononee. Jatkuvilla miinuskaloreilla eläminen kuluttaa lihaksia, minkä vuoksi olo on yleensä väsynyt, heikko, ja ihminen palelee helposti.

3. Ajatus katkeaaErilaiset ajatustyöt eivät suju niin hyvin, koska aivot eivät saa tarpeeksi polttoainetta ravinnosta.

4. Herkkujen himoitseminenMiinuskaloreilla laihduttaminen on laihduttajan kannalta todella kivinen tie, koska energiavajeessa himo suolaisiin, rasvaisiin ja sokerisiin herkkuihin on suurempi kuin koskaan.

5. VälipalatLiian vähän syövät ihmiset saattavat syödä jatkuvasti päivän mittaan useita epäterveellisiä välipaloja, jotka oikeutetaan sillä, että ei ole omasta mielestään syönyt koko päivänä mitään.