Yliopistolle ilmestyi erilainen myyntiautomaatti – tarjoaa ehkäisyvälineitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian yliopiston Davisin kampuksella olevan myyntiautomaatti ulkoasu voi hämätä, sillä siitä ei löydy tyypillisiä välipaloja ja virvoitusjuomia. Sen sijaan se tarjoaa opiskelijoille erilaisia ehkäisyvälineitä ja intiimituotteita.

Kampukselta löytyvästä automaatista voi ostaa kondomeja, tamponeja, jälkiehkäisypillereitä ja raskaustestejä. Idean taustalla on opiskelija Parteek Singh. Hän työskenteli kahden vuoden ajan sen toteuttamiseksi.

Singhin mukaan ajatus sai alkunsa, kun hänen ystävänsä ei saanut mistään jälkiehkäisypilleriä tarvitessaan sitä. Automaatin ansiosta niitäkin voi nyt ostaa 30 dollarin hintaan joka päivä kampuksen toiminta- ja virkistyskeskuksen ollessa auki.

KCRA-uutissivuston mukaan sekä yliopiston hoitohenkilökunta että opiskelijat suhtautuvat automaattiin positiivisesti Erityisen tervetulleena pidetään sitä, että ehkäisy- ja intiimituotteita voi ostaa tarvitsematta tehdä sitä kasvotusten myyjän kanssa.

– Se on vain kone. Se ei katso sinua tuomitsevasti tai mitään vastaavaa, Singh kuvailee.