400 vuotta vanha festivaali: Sumopainijat itkettävät pikkulapsia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japanissa on tunnetusti monia asioita, joita länsimaisten on vaikea ymmärtää. Nousevan auringon maassa kunnioitetaan lukemattomia vanhoja perinteitä. Yksi niistä on 400 vuotta sitten perustettu Nakizumo-festivaali, jossa sumopainijat itkettävät pikkuvauvoja.

Tokiossa sijaitsevassa Sensoji-temppelissä järjestettiin tämän vuoden Nakizumo-festivaali kuluneena viikonloppuna. Vauvojen itkettämisen uskotaan tuovan lapsille terveyttä ja pitkää ikää. Kerrallaan tapahtumaan osallistuu noin 100 vauvaa, joita sumopainijat pitelevät käsissään.

Mukana on myös kilpailuhenkisyyttä, sillä ensin itkemään purskahtava lapsi voittaa. Jos vauva ei näytä itkevän, astuu tuomari kehään ja yrittää pelotella vauvaa esimerkiksi kovilla äänillä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash