Avokadon hinta ennätyskorkealla – jäämässä varakkaiden herkuksi?

Lifestyle Ruoka Terveys · Terhi Piiroinen

Avokado on trendikästä ruokaa lähinnä sen erinomaisten ravintopitoisuuksien ja terveysominaisuuksien vuoksi. Valitettavasti avokadon tuottajien määrä on vähentynyt, mikä on nostanut avokadohedelmien hintaa peräti kaksinkertaiseksi viime vuoteen verrattuna.

Bloombergin julkaiseman raportin mukaan avokadojen kysyntä ja hinta ovat ennätyskorkealla. Valitettavasti suurimmat tuottaja-alueet, Meksiko, Peru ja Kalifornia, eivät pysty vastaamaan asiakkaiden ostointoon yhtä suurella volyymilla kuin vuosi sitten. Syynä on Kaliforniaa viime vuonna piinannut kuivuus sekä kasvattajien järjestämät lakot Meksikossa, BBC uutisoi.

Avokadojen maailmanlaajuinen käyttöaste on noussut viime vuosina suuresti, kun hedelmästä on tullut terveysintoilijoiden suosikkiruokaa. Avokado sisältää runsaasti energiaa ja hyödyllistä rasvaa. Avokadon hedelmälihan lisäksi myös siemen soveltuu ravinnoksi esimerkiksi murskattuna.