Intia korvaa kaikki ajoneuvot sähkökäyttöisillä 2030 mennessä

Autot Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Intia aikoo osallistua ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin korvaamalla kaikki maan ajoneuvot sähköenergiaa käyttävillä ajoneuvoilla vuoteen 2030 mennessä. Intian energiaministeri Piyush Goyalin mukaan maassa ei sen jälkeen myydä lainkaan polttoainekäyttöisiä ajoneuvoja.

Greenpeacen tekemän arvioin mukaan Intiassa kuolee vuosittain noin 2,3 miljoonaa ihmistä ilmansaasteiden aiheuttamien terveysongelmien takia. Saasteista on tullut yksi maan suurimmista terveysongelmien ja taloudellisen kriisin aiheuttajista. Muun muassa Delhissä on mitattu saastepitoisuuksia, jotka ylittävät Maailman terveysjärjestön asettamat raja-arvot 13-kertaisesti.

Sähkömoottoria voimalähteenä käyttävät sähköautot ovat polttomoottoreilla varustettuja autoja huomattavasti vähäpäästöisempiä. Independentin mukaan kalliimmat sähköautot tulevat maksamaan itsensä takaisin seuraavien vuosien aikana. Intia aloitti ilmastonmuutoksen vastaisen työskentelyn jo muutama vuosi sitten pienentämällä maan energian käyttöä LED-valaisimien avulla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.