Yksityiskohtainen ohje: Näin keität täydellisiä kananmunia

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Joidenkin mielestä kananmunien keittäminen on avaruusfysiikkaan verrattavissa olevaa toimintaa. Kananmunien keittämisessä tulee ottaa huomioon sekä munan tuoreus ja lämpötila, minuutit, toimintajärjestys että veden lämpötila eri toimintavaiheissa.

Tasty-sivusto esittelee nyt tavan, jonka avulla kananmunien keittäminen pitäisi onnistua aina. Vastamunittuja kananmunia ei kannata keittää, mikäli haluaa kuorien irtoavan helposti. Ohjeessa munat pannaan kattilaan ja vesi kaadetaan niiden päälle siten, että vedenpinta on 2,5 senttimetriä munien yläpuolella.

Vettä lämmitetään keskilämmöllä niin kauan, kunnes se kiehuu. Kattila siirretään pois liedeltä heti kiehumisen alussa ja peitetään kannella. Mikäli haluaa juoksevan keltuaisen, tulee kananmunien olla kannen alla 4-6 minuuttia. Pehmeän keltuaisen saa 8-10 minuutin jälkeen ja kovaksi keitettyjä munia 12-16 minuutin muhimisen jälkeen. Kananmunat nostetaan ennen kuorimista jääveteen.

How To Cook Perfect Hard-Boiled Eggs

FINALLY! A guide on how to cook the perfect hardboiled eggs 🙌🏾!

Publié par Tasty sur dimanche 23 avril 2017