Huijaus leviää vauhdilla sähköpostissa – älä avaa tällaista liitettä!

Digi · Stara.fi

Hakkerit ja nettihuijarit yrittävät saada kalasteltua ihmisten tietoja mitä erikoisimmin keinoin. Parhaillaan verkossa leviää huijaus melko uskottavan oloiseksi tehdyn Google Docs -tiedoston muodossa. Viestin lähettäjäksi on usein merkitty vastaanottajalle tuttu nimi, koska viestit on lähetetty huijareiden haltuunsa saamien yhteystietolistojen perusteella.

Viestissä vastaanottajaa pyydetään avaamaan tiedosto, mutta todellisuudessa linkki ohjaa käyttäjän huijareiden sovellukseen. Kohdesivulla huijarit pyytävät käyttäjältä lupaa saada käyttää hänen Gmail-sähköpostiaan.

Mikäli käyttäjä antaa epähuomiossa luvan, voivat huijarit käyttää sähköpostitiliä esimerkiksi monissa verkkopalveluissa olevaan salasanan palautukseen. Näin huijarit voivat päästä käsiksi moniin verkkopalveluihin käyttäjän identiteetillä. Google on ilmoittanut ryhtyneensä toimiin huijauksen leviämisen hillitsemiseksi. Tarkista tilisi toiminnot tästä, jos epäilet joutuneesi huijareiden uhriksi.