Manageri kavalsi miljoonia Alanis Morissettelta – tuomittiin vankilaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useiden eri artistien kanssa työskennellyt liiketoiminnan johtaja Jonathan Todd Schwartz on tuomittu kuudeksi vuodeksi vankeuteen kavaltamisesta. Lisäksi hän joutuu korvaamaan eri tahoille yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria. Schwartz kavalsi muun muassa Alanis Morissettelta yhteensä viisi miljoonaa dollaria.

Alanis Morissetten entinen manageri on tuomittu vankeuteen kavaltamisesta. 47-vuotias Jonathan Todd Schwartz olisi voinut saada jopa 20 vuoden tuomion, mutta tuomari määräsi vankeusrangaistukseksi kuusi vuotta. Kavallus tuli ilmi, kun Morissetten uusi manageri alkoi tutkimaan laulajan tilitietoja. Samalla selvisi, että Schwartz oli kavaltanut lisäksi kaksi miljoonaa viideltä muulta artistilta.

Muiden artistien nimiä ei ole paljastattu julkisuuteen, mutta Schwartzin asiakkaina ovat olleet muun muassa Katy Perry, 50 Cent ja Tom Petty. Pitkäaikaisen managerin ura on tuhoutunut ja samalla lokaan on vedetty hänen edustamansa GSO Business Management -niminen yritys. Kun kavallusepäilyt nousivat ensimmäisen kerran julkisuuteen, syytti Schwartz Morissettea huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekoilevaksi kannabiskasvattajaksi. Nyt mies on nähty itkuisena oikeustalon ulkopuolella pyytelemässä anteeksi tekojaan, USA Today uutisoi.