Teini oli menettää äitinsä rintasyövälle – keksi syövän paljastavat rintaliivit

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meksikolaisen Julián Ríos Cantú -nimisen pojan äiti oli menehtyä rintasyövän vuoksi. Poika päätti kehitellä hänen kolmen ystävänsä kanssa naisille rintaliivit, jotka tutkivat rinnat ja ilmoittavat mahdollisista muutoksista puhelimeen ladattavaan sovellukseen.

Cantún äidillä todettiin rintasyöpä, joka oli alkanut riisinjyvän koosta. Puolessa vuodessa kasvain oli kasvanut jo golfpallon kokoiseksi, minkä vuoksi pojan äidiltä leikattiin kummatkin rinnat. Silloin 13-vuotias poika oli onnellinen siitä, että äiti säilyi hengissä. Äidin sairastumisen johdosta poika sai myös mainion yritysidean.

Tällä hetkellä 17-vuotias Cantú on voittanut erilaisia yrityspalkintoja keksintönsä avulla. Eva-nimiset rintaliivit tutkivat rintojen lämpötilaa, muotoa, väriä ja koostumusta, minkä ansiosta mahdolliset pienimmätkin muutokset huomataan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Mikäli rintaliivit ilmoittavat jatkuvasta muutoksesta, naisen tulisi hakeutua lääkäriin tutkimuksiin.

Julián Cantú selittää Huffington Post -lehden mukaan, että syöpäkasvaimen vuoksi rinnoissa on enemmän verta ja lämpöä, rintojen lämpötila vaihtelee ja koostumuskin on erilainen. Eva-liivejä tulee pitää joka viikko tunnin ajan yllä, että ne saavat kerättyä luotettavaa informaatiota.

Hoy descubrí de donde provienen todas esas fotos de perfil en Facebook…

A post shared by Julián Ríos Cantú (@julianrioscantu) on

La evolución de EVA – The Autoexploration Bra.

A post shared by Julián Ríos Cantú (@julianrioscantu) on

A minutos de inaugurar el Festival de Emprendimiento Social FEST México.

A post shared by Julián Ríos Cantú (@julianrioscantu) on

Es un honor recibir el reconocimiento Empresas 2016 del Tecnológico de Monterrey. #GoHigia

A post shared by Julián Ríos Cantú (@julianrioscantu) on