Seksiä jo ensitreffeillä? Kysely paljasti koska seksi alkaa parisuhteessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa sinkuista hyppää heti vällyjen väliin uuden tuttavuuden kanssa. Toiset puolestaan odottavat kolmansia treffejä, jonka jälkeen testataan yhteensopivuus myös makuukammarin puolella. Jotkut saattavat suojella pyhintään avioliittoon asti.

DrEd.com toteutti kyselyn, jonka mukaan noin 50 prosenttia ihmisistä odottaa yli viikon, mutta korkeintaan kuukauden ennen kuin harrastaa seksiä uuden kumppanin kanssa. Noin 21 prosenttia pariskunnista harrastaa ensimmäisen kerran seksiä kahden kuukauden tuntemisen jälkeen. Kuitenkin 16 prosenttia odottaa puoli vuotta tai kauemmin.

Kuitenkin 18 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi, että harrastaa seksiä uuden kumppanin kanssa jo alle viikon tuntemisen jälkeen. Yleensä ensimmäistä kertaa jännitetään, ja siihen saattaa liittyä jopa suorituspaineita.

Todellisuudessa kuitenkin kolmasosa avioliitoista alkaa yhden illan jutun kautta, jolloin ensimmäinen seksikerta on jo hoidettu pois alta ensitapaamisessa. Seksi myös lähentää pariskuntaa, mutta molempien osapuolten tulee olla sen harrastamisen aloittamisesta yhtä mieltä.