Opiskelija jätti ananaksen taidenäyttelyyn – kukaan ei arvannut mitä sitten tapahtuisi

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa on nähty hauskoja esimerkkejä taidemuseoihin jätetyistä tavaroista ja roskista, joita moni on myöhemmin luullut taiteeksi. Nyt Ruairi Gray -niminen opiskelija päätti tehdä jekun ja laittaa taidenäyttelyssä hänen ostamansa ananaksen pöydälle. Ananasta luultiin arvatenkin jo pienen hetken kuluttua osaksi taidenäyttelyä.

Ruairi Gray jätti ananaksen taidenäyttelyssä valkoiselle pöydälle. Gray sai nähdä melkoisen yllätyksen seuraavana päivänä taidenäyttelyyn palatessaan kun hän huomasi, että ananas oli siirretty näyttelyn keskeisimmälle paikalle ja sen päälle oli asetettu lasikupu.

Kun taidenäyttelyn ylläpitäjät olivat huomanneet, että ananas olikin vain vitsi, he olivat vähin äänin poistaneet hedelmän näyttelystä. Ennen sitä sadat opiskelijat ja luennoitsijat olivat kuitenkin ehtineet Daily Mail -lehden mukaan jo ihailla ja ylisää kyseistä taideteosta, joka oli pelkkä ananas pöydällä.