RIP Robert Miles – konemusiikin supertähti kuoli Ibizalla 47-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen musiikin supertähti Robert Miles on kuollut. Italialaisen DJ Mag -verkkolehden mukaan sveitsiläinen supertähti menehtyi Ibizalla sairauteen, mutta tarkempaa tietoa asiasta ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

47-vuotiaana menehtynyt Robert Miles, oikealta nimeltään Roberto Concina, oli italialainen musiikkituottaja, DJ ja artisti. Viime vuosina Robert Miles työskenteli Espanjan Ibizalle perustamallaan OpenLab -radioasemalla.

Robert Miles nousi maailmanmaineeseen vuonna 1996 julkaisemallaan Children-kappaleella, josta tuli nopeasti yksi konemusiikin historian menestyksekkäimpiä ja ikonisimpia kappaleita. Hitin hän teki omassa studiossaan, jota varten säästi rahat työskentelemällä muun muassa DJ:nä klubeilla ja radiossa. Miles kirjoitti kappaleen kunnioittamaan Jugoslavian sodan lapsiuhreja, ja se on tarkoitettu DJ-setin viimeiseksi. Tänään kappale saa varmasti paikkansa tuhansilla klubeilla.