Valtava käärme luikerteli golfkentällä – tässä ei ihan jokainen uskaltaisi pelata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridalaisilla golfkentillä saatetaan törmätä isokokoisiin alligaattoreihin, mutta Etelä-Afrikassa toisenlaiset matelijat ovat vallanneet viheröt. Taannoin Zimbalissa sijaitsevalla kentällä nähtiin nimittäin valtava käärme.

Youtubessa julkaistulla videolla suurikokoinen matelija on ilmaantunut kentälle keskeyttämään golfpelin. Valtavaan käärmeeseen verrattuna pienikokoinen mies ei voinut muuta kuin katsella hermostuneen oloisena vieressä. Matelija jatkoi matkaansa kohti hiekkaestettä.

UPI-uutistoimiston mukaan videolla nähtävä 3-4 metriä pitkä käärme on todennäköisimmin kalliokäärme-nimisen pytonlajin edustaja. Kyseessä on Etelä-Afrikan suurikokoisin käärmelaji. Niiden kannat ovat vähentyneet salametsästyksen vuoksi, joten golfin pelaajat saattoivat päästä todistamaan pian harvinaista näkyä.