Japanissa huutava pula ninjoista: ”Työtä runsaasti tarjolla”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ninjat toimivat muinaisessa Japanissa vakoojina, salamurhaajina ja palkkasotureina, mutta nykyään heidän toimeenkuvansa on hieman toisenlainen. Varjoissa väijymisen sijaan he esiintyvät ninjaviihdettä janoaville turisteille.

Ninjat ovat niin suosittuja turistien keskuudessa, että heistä on jo pulaa Japanissa. Taistelulajien asiantuntijoiden mukaan taitavia ninjutsu-lajin harjoittajia on maassa nykyään liian vähän. Independent-lehden mukaan tarjonta ei enää vastaa turistien keskuudessa jatkuvasti kasvavaa kysyntää.

– Ulkomaalaisten turistien määrä Japanissa on lisääntynyt. Samalla ninja-aiheisten turistivetonaulojen arvo on noussut, Nayogassa sijaitsevan taistelulajijoukkueen johtaja Takatsugu Aoki kuvailee.

– Nykyään tarjolla on runsaammin työllisyysmahdollisuuksia. Samaan aikaan Japanin ninja-esityksistä on tullut suositumpia. Meillä on pulaa ninjoista, mies jatkaa.

Vaikka nykyajan ninjojen toimenkuvaan kuuluu lähinnä turisteille esiintyminen, on kyseessä silti vaativa ammatti. Sen harjoittajien täytyy osata muun muassa akrobatiaa, aseetonta taistelua, miekkailua ja heittotähtien käyttöä. Aokin mukaan harvalta alalle haluavalta löytyy kaikkia vaadittavia taitoja.