Kiina kielsi koiranlihan syömisen – sinnikäs eläinsuojelu tuotti tulosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinassa Yulinin kaupungissa on järjestetty vuosikausia ruokatapahtumaa, jossa syödään tuhansia koiria. Tämä niin sanottu koiranlihafestari on saanut lukuisat ihmiset ympäri maailmaa boikotoimaan kiinalaisten hiuksianostattavaa ruokakulttuuria. Nyt festivaalin pääraaka-aine on asetettu kiellettyjen ruokien listalle.

Vihdoinkin, vuonna 2017 Kiinaan on astumassa voimaan laki, joka kieltää koiranlihan myymisen. Yulinin festivaaleilla on teurastettu vuosittain tuhansia viattomia luontokappaleita ihmisten ravinnoksi. Koiranlihaa on myyty ravintoloissa, ruokatoreilla ja kojuissa.

Kiinaan astuu voimaan laki, joka kieltää koiranlihan myymisen ja syömisen 15. kesäkuuta alkaen. Festivaalit käynnistyvät tästä viikkoa myöhemmin. Uusi laki on osoitus nuorempien kiinalaisten sinnikkäästä työstä kumota vanha ja brutaali ruokaperinne, Unilad uutisoi.