Netflix työstämään The Witcher-sarjaa

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolalaisen Andrzej Sapkowskin Noituri-kirjoihin perustuvat The Witcher-pelit lukeutuvat viime vuosien suosituimpiin toimintaroolipeleihin. Nyt kirjasarjaa ollaan tuomassa myös televisioruutuihin.

Suoratoistopalvelu Netflix on ilmoittanut työstävänsä The Witcher -sarjaa. Sen tuottajana tulee toimimaan Muumio-elokuvista ja Expanse-sarjasta tunnettu Sean Daniel. Kirjailija Sapkowski tulee toimimaan televisiosarjan tekijöiden konsulttina.

– Olen innoissani siitä, että Netflix työstää filmatisointia kirjoistani. Se tulee olemaan uskollinen alkuperäismateriaalille ja teemoille, joista olen kirjoittanut yli 30 vuoden ajan, Andrzej Sapkowski kuvailee lehdistötiedotteessa.

Sarjaa ovat mukana työstämässä Tomek Baginski ja Jarek Sawko, joiden Platige Image -yhtiö on vastannut myös The Witcher -pelien tietokoneanimaatioista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska sarja tullaan näkemään televisioruuduilla.

Slaavilaisesta mytologiasta ammentavat Noituri-kirjat kertovat hirviöitä maksua vasten metsästävästä Geralt Rivialaisesta. Suosittujen videopelien ohella kirjasarja on poikinut vuonna 2001 valmistuneen puolalaisen elokuvasovituksen.