30 elokuvaa, joita ei koskaan saa tehdä uusiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuva-alalla on ollut kautta aikojen tapana tehdä suosituista elokuvista uusia versioita, joita on samalla ehkä hieman päivitetty. Tämä retrobuumi jatkuu yhä edelleen tänäkin päivänä, ja nyt elokuvasivusto Scoopwhoop on listannut elokuvat, joista ei koskaan saa tehdä uusiksi.

Scoop whoop listasi 30 Hollywood-elokuvaa, jotka ovat niin ikonisia, että niiden perintöä ei saa pilata tekemällä elokuvista uusia versioita. Listan elokuvista jokainen on lehden mukaan täydellinen juuri sellaisena kuin se on alunperin tehty.

Toimitus jätti alla olevalla listalla olevien elokuvien nimet englanninkielisiksi, koska usein niiden suomenkieliset versiot eivät tee lainkaan kunniaa alkuperäiselle. Surullisena esimerkkinä Shawshank Redemption -elokuva, jonka nimen kääntäminen muotoon Rita Hayward, avain pakoon kuulostaa lähinnä aprillipilalta. Koska sinä olet viimeksi nähnyt kyseisen elokuvan? Tai esimerkiksi Vaihdetaan vapaalle, Ferris -klassikon?

1. Pulp Fiction

2. 2001: A Space Odyssey

3. Forrest Gump

4. Citizen Kane

5. To Kill a Mockingbird

6. Gone with the Wind

7. Pan’s Labyrinth

8. Taxi Driver

9. Reservoir Dogs

10. The Big Lebowski

11. Star Wars

12. No Country for Old Men

13. Life is Beautiful

14. The Matrix

15. Shawshank Redemption

16. Amelie

17. Requiem for a Dream

18. The Bicycle Thief

19. Eternal Sunshine of a Spotless Mind

20. It’s a Wonderful Life

21. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

22. Edward Scissorhands

23. Jumanji

24. Back to the Future

25. Benny and Joon

26. Desperado

27. Ferris Bueller’s Day Off

28. Dead Poets Society

29. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

30. Fight Club

Uusimmat