30 elokuvaa, joita ei koskaan saa tehdä uusiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuva-alalla on ollut kautta aikojen tapana tehdä suosituista elokuvista uusia versioita, joita on samalla ehkä hieman päivitetty. Tämä retrobuumi jatkuu yhä edelleen tänäkin päivänä, ja nyt elokuvasivusto Scoopwhoop on listannut elokuvat, joista ei koskaan saa tehdä uusiksi.

Scoop whoop listasi 30 Hollywood-elokuvaa, jotka ovat niin ikonisia, että niiden perintöä ei saa pilata tekemällä elokuvista uusia versioita. Listan elokuvista jokainen on lehden mukaan täydellinen juuri sellaisena kuin se on alunperin tehty.

Toimitus jätti alla olevalla listalla olevien elokuvien nimet englanninkielisiksi, koska usein niiden suomenkieliset versiot eivät tee lainkaan kunniaa alkuperäiselle. Surullisena esimerkkinä Shawshank Redemption -elokuva, jonka nimen kääntäminen muotoon Rita Hayward, avain pakoon kuulostaa lähinnä aprillipilalta. Koska sinä olet viimeksi nähnyt kyseisen elokuvan? Tai esimerkiksi Vaihdetaan vapaalle, Ferris -klassikon?

1. Pulp Fiction2. 2001: A Space Odyssey3. Forrest Gump4. Citizen Kane5. To Kill a Mockingbird6. Gone with the Wind7. Pan’s Labyrinth8. Taxi Driver9. Reservoir Dogs10. The Big Lebowski11. Star Wars12. No Country for Old Men13. Life is Beautiful14. The Matrix15. Shawshank Redemption16. Amelie17. Requiem for a Dream18. The Bicycle Thief19. Eternal Sunshine of a Spotless Mind20. It’s a Wonderful Life21. One Flew Over the Cuckoo’s Nest22. Edward Scissorhands23. Jumanji24. Back to the Future25. Benny and Joon26. Desperado27. Ferris Bueller’s Day Off28. Dead Poets Society29. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street30. Fight Club