Härski varas vei mehiläiset pesineen – saalis jopa satoja tuhansia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tarhaajat kasvattavat mehiläisyhdyskuntia hunajan keräämistä varten. Lisäksi mehiläisillä on tärkeä tehtävä alueensa kasvustojen pölyttäjinä. Yhdysvalloissa on nyt tullut ilmi kaikkien aikojen suurin mehiläisvarkaus.

Fresnon poliisit ovat pidättäneet miehen, joka on ujuttanut tiensä kolmen eri osavaltioiden mehiläistarhaajien yhteisöön. Huijari on sen jälkeen varastanut mehiläisiä pesineen. Miehen aiheuttamien tuhojen arvo nousee kymmeniin tuhansiin, ellei jopa satoihin tuhansiin euroihin, Associated Press uutisoi.

Mehiläisiä on tarhattu hunajan keräämistarkoituksessa tuhansien vuosien ajan. Ylikonstaapeli Arley Terrencen mukaan mehiläisvarkauksia on tapahtunut ennenkin, mutta Kalifornian, Montanan ja Missourin osavaltioissa ilmi tullut anastus on ylivoimaisesti suurin koskaan raportoitu.