Elefanttien metsästäjä kuoli elefanttien hyökkäyksessä – rusentui ammutun elefantin alle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

WWF:n mukaan Afrikassa on alueita, joilla saa metsästää norsuja erillisillä metsästysluvilla. Tällöin on tarkkaan harkittu, että metsästäminen ei vahingoita lajin kantaa. Yksi savannieläimiä ahkerasti metsästävistä oli eteläafrikkalainen Theunis Botha.

Johannesburgissa asunut 51-vuotias Theunis Botha on nyt kuollut jäätyään norsun alle. Metsästyspiireissä tunnettu Botha oli johtanut metsästysporukkaansa Zimbabwen Gwaissa, kun he olivat ajautuneet keskelle väärää norsulaumaa. Norsuilla oli ollut lisääntymisaika.

Kolme norsua hyökkäsi metsästäjiä päin. Botha oli ampunut eläimiä, mutta sivusta saapunut neljäs norsu oli onnistunut tarttumaan miestä kärsällään ja nostanut hänet ilmaan.

Seurueessa mukana ollut metsästäjä ampui ryhmänjohtajan kimpussa olleen naarasnorsun kuollettavasti ja se kaatui suoraan Bothan päälle. Kalliilla kaatoluvalla norsuja metsästämään mennyt mies menehtyi, Netwerk24-sivusto uutisoi.