12 maailman ikonisinta baaria listattiin

Matkailu · Stara.fi

Lomamatkoilla on hyvä keskittyä pelkän lekottelun lisäksi rentoutumiseen myös kunkin lomakohteen parhaissa ravintoloissa ja baareissa. Nyt Food & Wine -lehti on listannut kaksitoista maailman ikonisinta baaria, joista ainakin osa on varmasti tuttuja myös monille suomalaisille aktiivisille matkailijoille.

Kuva: The American Bar, The Savoy

Ensimmäisenä listalla on Lontoon maineikkaan Savoy-hotellin The American Bar, joka on eittämättä yksi maailman maineikkaimmista baareista. Toisena listalla on New Yorkin The Carlyle -hotellissa sijaitseva Bemelman’s Bar ja kolmantena Singaporen Raffles-hotellin legendaarinen The Long Bar, jossa keksittiin vuonna 1915 Singapore Sling -drinkki ja jonka lattiat täyttyvät pähkinänkuorista ilta toisensa jälkeen. Siellä käytyäsi tiedät miksi.

Raffles-hotelli Singaporessa, Kuva: Stara

Ikonisimpien baarien joukkoon mahtuu myös Tokiossa sijaitsevan Park Hyatt -hotellin New York Bar, joka tuli tutuksi elokuvasta Lost in Translation. Viiden joukossa on myös New Yorkissa sijaitsevan St. Regisin King Cole Bar, jossa keksittiin vuonna 1934 Bloody Mary. Rikkaat istuvat pöytään 55 ja saavat 2.500 dollarin laskua vastaan hulppean erikoistarjoilun. Kuudentena listalla on West Hollywoodin Sunset Boulevardilla sijaitseva Riot House Bar ja seitsemäntenä samoilla kulmilla West Hollywoodissa sijaitseva superjulkkisten kantapaikka Chateau Marmont terasseineen.

Kahdeksantena on New Orleansissa sijaitsevan Monteleone-hotellin Carousel Bar ja yhdeksäntenä Pariisin Ritz-hotellin tunnelmallinen Bar Hemingway, jonka massiivinen remontti valmistui äskettäin. Kahdentoista joukkoon mahtuvat lisäksi Chicagon The Drake -hotellissa sijaitseva Coq d’Or sekä Puerto Ricon Caribe Hiltonissa sijaitseva Caribar, jossa keksittiin vuonna 1954 drinkkiklassikko Pina Colada. Viimeisenä ikonisten baarien listalle on mahtunut New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin Peacock Alley.

1. The American Bar, The Savoy, Lontoo, Iso-Britannia2. Bemelman’s Bar, The Carlyle, New York, Yhdysvallat3. The Long Bar, Raffles, Singapore4. New York Bar, Park Hyatt, Tokio, Japani5. King Cole Bar, St. Regis, New York, Yhdysvalla6. Riot House Bar, Andaz, West Hollywood, Yhdysvallat7. Chateau Marmont, West Hollywood, Yhdysvallat8. Carousel Bar, Hotel Monteleone, New Orleans, Yhdysvallat9. Bar Hemingway, The Ritz, Pariisi, Ranska10. Coq d’Or, The Drake, Chicago, Yhdysvallat11. Caribar, Caribe Hilton, Puerto Rico12. Peacock Alley, Waldorf Astoria, New York, Yhdysvallat