Blockfest 10 vuotta – vuosi 2012: ”Ice Cube käveli ympäri keskustaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Blockfest 10 on juttusarja, jossa kerrotaan tänä vuonna 10 vuotta täyttävän Blockfest-tapahtuman tarina tapahtuman syntymästä nykypäivään. Kirjoittaja on aloittanut Blockfesteilla juoksupoikana ja työskentelee nyt jo viidettä vuotta tapahtuman toisena tuottajana.

Blockfest 2012

Blockfest 2012 juliste
Blockfest 2012 Stara VIP
Blockfest 2012

Vuonna 2012 hain opiskelemaan ja pidin välivuoden Blockfesteista. Sen takia kirjoitankin tästä kesästä enemmän kävijän näkökulmasta kuin kulisseista. Yritän myös pitää homman lyhyenä, sillä tapahtumasta tehty 25 minuutin koostevideo Sacha Remlingin juontamana lienee miellyttävämpää selattavaa. Sen voit katsoa artikkelin lopusta.

Blockfestin kasvettua ulos Tullinaukion ympäristöstä, festivaali siirrettiin uuteen Ratinanniemen festivaalipuistoon entistä keskeisemmälle sijainnille Tampereen ydinkeskustaan. Uudella tapahtuma-alueella yhdistyi kaikki tarvittava: Vieressä lainehtiva Ratinan suvanto toi Blockfestin ensimmäistä kertaa veden äärelle, Ratinanniemen vehreys oli aiemmin varsin urbaanissa miljöössä järjestetylle tapahtumalle niin ikään uutta.

Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa
Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa
Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa

Ratinanniemessä tuli aikoinaan otettua ensikosketusta festaritunnelmaan, kun esimerkiksi Kukkaisrockin ja Tammerfestin päätapahtumat järjestettiin siellä. Sittemmin aluetta uudistettiin palvelemaan entistä paremmin sekä Ratinan uuden asuinalueen kuin myös suurtapahtumien tarpeita. Kun alueelle asteli pitkän tauon jälkeen, tuli jopa hieman nostalginen fiilis.

Sää oli jälleen kerran täydellinen. Ratinanniemen rinteeseen toteutetun Stara VIP -alueen nurmikolla kelpasi nauttia aurinkoisesta säästä. Ohjelmisto oli jälleen kerran monipuolinen. Edustettuna oli mm. reggae (Jukka Poika, Raappana), englanninkielinen suomirap (Redrama, Gracias, Noah Kin), kantaaottava materiaali (Paleface, Asa, Juju) sekä totta kai Cheekin, Rähinän ja JVG:n kaltaiset huippusuositut nimet. Ratinanniemessä nähtiin myös beatboxaaja Felix Zengerin live, Kultabassokerhon freestyle-sessarit yms.

Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa
Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa
Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa

Parhaiten on jäänyt mieleen Ruudolfin ja Karri Koiran näyttävä sisääntulo JVG:n keikalle. Duo nimittäin lipui lavalle backstagen ramppia pitkin Rudyn kuuluisalla amerikanraudalla. Maailman legendaarisimpiin gangsta rap -artisteihin lukeutuva Ice Cube puolestaan lietsoi päälavan monituhatpäisen yleisön sellaiseen tunnelmaan, mitä harvoin pääsee todistamaan.

N.W.A-legenda esitti tunnin mittaisen west coast -hittipotpurin tinkimättömällä asenteellaan ja jäi historiaan yhtenä Blockfestin kaikkien aikojen parhaista esiintyjistä. Tapahtuman ulkopuolella Ice Cube tallentui yllättyneiden tamperelaisten kännykkäkameroille kävellessään ympäri kaupungin keskustaa. Oli epätodellista, että pitkän uran elokuvienkin parissa tehnyt kovanaama vietti aikaansa esimerkiksi Paapan kapakassa!

Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa
Blockfest 2012, Kuva: Royal Photo
Blockfest 2012, Kuva: Samu Hintsa

BLOCKFEST 2012

Ajankohta 17.-18.8.

Loppuunmyyty jo ennakkoon

Tapahtumapaikkana Ratinanniemi, Tampere

Kävijämäärä (jatkot mukaanlukien): reilut 20.000 ihmistä