Suomalaiset loivat maailman suurimman Fidget Spinnerin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stressilelu Fidget Spinner on noussut viime viikkojen aikana yhdeksi internetin puhutuimmista ilmiöistä. Alun perin keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriöistä kärsivien apuvälineeksi luotu sormihyrrä kiehtoo niin lapsia kuin aikuisiakin.

Alun perin hydraulipuristinvideoistaan maailmanmaineeseen nousseet Lauri ja Anni Vuohensilta päättivät taannoin luoda maailman suurimman Fidget Spinnerin. Hyrrän osat valmistettiin suurikokoisten esineiden 3D-tulostuksen mahdollistavan Prenta M3 -3D-laitteen avulla.

Vuohensiltojen valmis Fidget Spinner painaa peräti 15 kiloa, joten sen pyörittäminen sormien välissä tavanomaisten hyrrien tapaan on tietenkin mahdotonta. Pyöritintä täytyy siis pidellä kahden käden varassa.

Maailman tiettävästi suurikokoisin Fidget Spinner saadaan lopulta pyörimään puhaltamalla siihen ilmaa lehtipuhaltimella. Videon päätteeksi Spinnerin pyörittämistä esitellään Tampereen kuvankauniissa keväisissä maisemissa.