Fidget Spinnerit villitsevät myös älypuhelimissa – sovelluksesta jättihitti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alun perin keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivien avuksi kehitellyt Fidget Spinners -lelut ovat nousseet viime viikkojen aikana valtavaan suosioon. Runsaasti otsikoissa olevat stressilelut ovat villinneet sekä lapsia että aikuisia.

Fidget Spinner -villitykseen ovat tarttuneet myös trendillä rahoiksi laittamisesta haaveilevat älypuhelinsovellusten kehittelijät. Esimerkiksi App Storeen on ilmestynyt toukokuun aikana jopa satoja pelejä, joiden tarkoituksena on simuloida muovista sormihyrrää.

Suosituin sovellus on ollut Ketchapp-yhtiön yhtiön yksinkertaisesti nimetty Fidget Spinner. 16. toukokuuta ilmestynyttä sovellusta on Mashable-sivuston mukaan ehditty lataamaan hurjat seitsemän miljoonaa kertaa.

Ketchappin sovellus oli myös App Storen ladatuin sovellus yhdeksän vuorokauden ajan. Yhtiö tunnetaan latauslistojen kärkisijoille päätyneistä sovelluksista, jotka tuottavat tekijöilleen rahaa ruudulla pyörivien runsaiden mainosten avulla.