Tyttö rakensi kaloille kuoppa-ansan – upea saalis palkitsi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalastaminen tapahtuu perinteisesti ongen, virvelin, verkkojen tai esimerkiksi katiskojen avulla. Nyt videolla nähdään hieman erikoisempi tapa saada kalasaalista, kun tyttö esittelee maahan kaivamaansa kala-ansaa.

Videolla nähdään miten tyttö kaivaa kaloille rantaan ansan. Tyttö kaivaa aluksi syvän kuopan, minkä jälkeen hän asettaa kuopan viereen kolme putkea, jotka ohjaavat rannasta vettä kuoppaan. Tyttö laittaa sen jälkeen kaloille syötiksi ruokaa kuopan pohjalle, putkien kummallekin suuaukolle ja rantaveteen.

Lopuksi tyttö vielä peittelee kuopan oksilla, että muut eläimet eivät tulisi nappaamaan mahdollisia ansaan uineita kaloja kuopasta pois. Videolla nähdään miten tyttö palaa kuopan luo seuraavana päivänä ja saa huomata, että ansa oli toiminut juuri niin kuin piti. Kuopan pohjalla matalassa vedessä uiskenteli monta kalaa, jotka olivat uineet ruoan tuoksun perässä putkea pitkin suoraan ansaan.