Whatsappiin tulossa odotettu ominaisuus – voit peruuttaa viestin lähetyksen!

Digi · Tim Isokivi

Kaikkien eteen on joskus tullut tilanteita joissa toivoo, että jo lähetetyn nolon viestin voisi poistaa. Tämä tulee olemaan pian mahdollista pikaviestisovellus Whatsappissa, joskin tietyin rajoituksin.

WABetaInfo-sivusto on paljastanut pikaviestisovelluksen tulevan 2.17.30+ -version ominaisuuksia. Niiden joukossa on Recall, eli takaisinveto -niminen toiminto. Sen ansiosta jo kirjoitettujen viestien lähettämisen voi peruuttaa.

Ominaisuus toimii niin tekstiviestien, kuvien, videoiden, gif-animaatioiden, lähetettyjen tiedostojen kuin lainattujen viestienkin tapauksissa. Toimintoa täytyy kuitenkin käyttää viiden minuutin sisällä viestin lähettämisestä, tai muuten viestin takaisinveto ei onnistu. Viiden minuutin aikarajan jälkeen viesti on jäänyt pysyäkseen.

Kyseessä on niin kutsuttu piilotettu ominaisuus, eikä se ole sovelluksessa automaattisesti päällä. WhatsAppin kehittelijät tulevat mahdollistamaan toiminnon käytön etänä, kunhan se on todettu toimivaksi ja vioista vapaaksi.