Asiantuntija varoittaa: Älä harrasta seksiä vedessä!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ranta-aallokosta rakasteleminen saattaa kuulostaa romanttiselta idealta, mutta todellisuudessa ihoa vasten hankaava merivesi ja hiekka eivät välttämättä tuota odotetunlaista mielihyvää. Asiantuntijat eivät suosittele vedessä lemmiskelyä bakteerien takia.

Olipa kyse järvestä, joesta, purosta tai lammesta, on vedessä aina bakteereja, jotka voivat horjuttaa genitaalialueiden omaa bakteeritasapainoa. Esimerkiksi naisten vaginaan joutuessaan nämä bakteerit voivat muodostaa tulehduksia tai vahingoittaa limakalvoja, Popsugar ynnää.

Lisäksi vedessä tapahtuva yhdyntä asettaa luonnollisen liukasteen koville. Esimerkiksi uima-altaassa kehon eritteet huuhtoutuvat genitaalialueilta pois. Kannattaa myös muistaa, että kondomin käyttäminen vesiolosuhteissa on lähes mahdotonta. Asiantuntijat ymmärtävät pariskuntien halukkuuden harjoittaa sitä kauneinta esimerkiksi suihkussa käydessä, mutta tällöin on huomioitava uudenlainen kitka genitaalialueilla ja se, että iho voi kärsiä yhdynnässä.