Nyt on näyttäviä hiekkalinnoja! Tanskalainen veistosfestivaali vetää hiljaiseksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappeenrannassa rakennetaan vuosittain Pohjolain kookkain hiekkalinnarakennelma, joka houkuttelee runsaasti turisteja Etelä-Karjalan sydämeen. Tanskassa samankaltaisia rakennelmia esitellään Søndervig Sand Sculpture Festivaleilla. Tapahtumaa on järjestetty jo 15 vuoden ajan.

Tänä vuonna tanskalaisessa Søndervig Sand Sculpture Festival -hiekkalinnatapahtumassa on rakennettu merenalaista elämää esitteleviä veistoksia. Alueelle on tuotu ennen rakennusurakkaa 12.000 tonnia hiekkaa. Veistospuisto avattiin toukokuun lopulla yleisön nähtäväksi.

ViralHog on julkaissut videon festivaaleilta. On käsittämätöntä, kuinka taidokkaasti hiekasta voi luoda näyttäviä installaatioita. Viime vuonna festivaaleilla vieraili 148.200 vierasta.