X Factor palaa Suomeen – Saara Aalto ja Mikael Gabriel tuomareiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime talvena koko Suomi pidätti hengitystään, kun Saara Aalto kilpaili Britannian X Factorissa miljoonien televisiokatsojien edessä. Keväällä 2018 X Factor tekee paluun Suomeen, ja yhtenä tuomarina nähdään Saara Aalto.

MTV3-kanavalla nähtävän kilpailun tuomaristossa ja kilpailijoiden tähtivalmentajina nähdään Aallon lisäksi Michael Monroe, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel.

Ensimmäinen suomalainen X Factor -tuotantokausi nähtiin vuonna 2010, jolloin ohjelma kuitenkin floppasi rajusti, sillä se ei onnistunut saamaan menestystä katsojien keskuudessa. Ohjelman katsojamäärät jäivät nimittäin kauas odotetuista, ja siksi toista tuotantokautta on jouduttu odottaman kahdeksan vuotta. Kauden voittajaksi valittiin Elias Hämäläinen.

X Factoriin voivat osallistua sekä nuoret että kokeneemmat lahjakkuudet ja yhtä hyvin yksin laulavat artistit kuin lauluryhmät ja bändit. Kilpailu on nostanut maailmanlaajuiseen megasuosioon esimerkiksi laulaja Leona Lewisin ja poikabändi One Directionin. Maailmalla ohjelman tuomareina on nähty suuria tähtiä, kuten Gary Barlow ja Britney Spears. Tällä hetkellä brittiversiota tuomaroivat esimerkiksi Simon Cowell ja Nicole Scherzinger.