Ikea lanseeraa oman hajuveden – tekee yhteistyötä ruotsalaisen luksusmerkin kanssa

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huonekalujätti Ikea nousi taannoin otsikoihin, kun ihmiset alkoivat muutta yhtiön euron hintaisia Frakta-kasseja lippiksien, stringien ja mekkojen kaltaisiksi vaatekappaleiksi. Pian Ikean kassiin pukeutuessa voi myös tuoksua huonekaluliikkeeltä.

Ikea suunnittelee tekevänsä uuden ja jokseenkin yllättävän aluevaltauksen. Yhtiö on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen hajuvesivalmistaja Byredon kanssa lanseeratakseen Ikean oman tuoksun. Luksusmerkki Byredon perusti ex-koripalloilija Ben Gorham Tukholmassa vuonna 2006.

– Tuoksu on tärkeä osa kotia. Se luo tunteen mukavuudesta ja turvallisuudesta. Siitä puhutaan harvoin, mutta tämän projektin tarkoitus on saada ihmiset ajattelemaan enemmän tuoksuja, Gorham julistaa Lonny-sivuston mukaan.

Miehen mukaan tarkoituksena on luoda useita erilaisia tuoksuja ja valita niistä Ikealle sopivin vaihtoehto. Aika näyttää, tuleeko Ikea-hajuvesi tuoksumaan kenties uusille huonekaluille vai yhtiön ravintolan kuuluisille lihapullille.