Uber laajensi toimintaa veneisiin – uusi hitti Kroatian saaristoon

Lux Matkailu · Stara.fi

Suomessa vielä toistaiseksi vain taksiliikenteessä toimintaa harjoittava Uber on laajentanut muissa maissa jo kauan sitten toimintaansa uusille urille, ja kerroimme taannoin monissa suurkaupungeissa jo toimivasta Uber-helikopterista. Nyt Uber on käynnistämässä Kroatiassa toimintaa venekuljetuksissa.

Kroatian saaristossa on valtava määrä toinen toistaan upeampia saaria, mutta turistien on ollut melko haastava ja kallis kulkea saarelta toiselle. Venekyydit ovat usein olleet kalliita, joten Uber näki tilaisuutensa tulleen. Se on nyt käynnistämässä UberBOAT-venepalvelua, jossa asiakas voi tilata venekyydin aivan samalla tavalla kuin se tilaisi tavallisen taksin.

Nyt lanseerattu palvelu käynnistyy 26. kesäkuuta ja se tulee toimimaan aluksi Splitin, Hvarin ja Dubrovnikin kaupunkien alueilla, joissa on Kroatian suurimmat turistivirrat. Esimerkiksi kahdeksan hengen venekyyti Splitistä Hvariin maksaa noin 350 euroa ja kahdentoista ihmisen kyyti 440 euroa.

Kroatia ei ole maailman ensimmäinen paikka, jossa UberBOAT on toiminnassa, sillä vastaava venepalvelu on ollut jo aiemmin muun muassa Bostonissa, Miamissa ja Istanbulissa. Niissä toiminta on tosin ollut vain kausittaista, kun Kroatiassa siitä kaavaillaan ensimmäisenä maailmassa ympärivuotista.