Poliisi: Mies ampui UAV-kuvauskopterin alas haulikolla Asikkalassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina Suomessa on puhuttu kovasti tapauksista, joissa pienikokoiset kauko-ohjattavat kuvauskopterit ovat aiheuttaneet vaaratilanteita muun muassa pelastushelikoptereille. Monet käyttäjät eivät tunne UAV-koptereita koskevaa säännöstöä, jolloin syntyy helposti ylilyöntejä.

Nyt poliisi tiedottaa, että myöhään torstai-iltana Asikkalassa ammuttiin kauko-ohjattava kuvauskopteri alas haulikolla. Kopterin ohjaaja oli menettänyt näköyhteyden kopteriinsa puuston takia, minkä jälkeen kuului kaksi laukausta ja yhteys kopteriin hävisi.

Paikalle tullut poliisipartio meni tontille, jonka yläpuolella kopteri oli hävinnyt. Siellä tavattiin noin 60-vuotias mies, jolla on kesäasunto tontilla. Mies kertoi kopterin tulleen lentämään tonttinsa yläpuolelle, jolloin mies koki kopterin häiritseväksi ja ampui sen omistamallaan haulikolla alas.

Poliisipartio otti miehen käyttämän haulikon haltuunsa mahdollista takavarikointia varten. Ampujaa epäillään nyt vahingonteosta.