Tällainen meikki saa silmät näyttämään tutkitusti suuremmilta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Silmät ovat sielun peili, minkä vuoksi moni nainen haluaakin meikatessaan korostaa silmiään ja saada ne näyttämään suuremmilta. Meikkitaiteilijat ovat jo pitkään antaneet omia vinkkejään naisille siitä miten silmät saadaan meikkien avulla näyttämään suuremmilta. Nyt aiheesta on myös tutkittua tietoa.

Women’s Health -sivuston mukaan on tutkittu, että paras keino silmien suurentamiseen on käyttää silmienrajausväriä ja ripsiväriä. Silmien yläluomiin tehty ohut tumma rajaus ja ripsiväri saavat yhdessä naisten silmät näyttämään keskimäärin kuusi prosenttia suuremmilta kuin ne oikeasti ovat.

Vaikutusta voi vielä tehostaa levittämällä silmien liikkuvalle luomelle raikasta vaaleaa ja hieman persikan sävyistä luomiväriä. Luomivakoon kannattaa levittää hieman tummempaa sävyä, mikä saa luomivaon näyttämään syvemmältä ja silmät samalla pyöreämmiltä. Lopuksi vielä vaalea hohtava väri silmän sisänurkassa avaa katseen ja saa silmät näyttämään kirkkaammilta.