Takki kuin scifi-elokuvista – korjaa itse itsensä rikkoutuessa!

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Imperial Motion -niminen yritys on tuonut markkinoille takin, joka on valmistettu nanoteknologiaa hyödyntävästä kankaasta. Takki on kuin Wolverine-sarjakuvahahmon iho, joka korjautuu itsestään ehjäksi.

Washingtonin osavaltiossa kehitelty Nano Cure Tech -kangas on itsekorjautuvaa. Materiaalista on valmistettu muun muassa takkeja ja laukkuja. Itsestään korjaantuvan materiaalin inspiraationa on käytetty Wolverine-supersankarin kykyä parantaa haavansa tehokkaasti, Men’s Health uutisoi.

Imperial Motionin NCT Welder Jacket korjaa takin pintaan ilmestyneet repeymät lämmön avulla. Kun reikää hieroo sormien välissä, korjaantuu se jälleen ehjäksi. Kalifornian yliopistossa tutkitaan parhaillaan itsekorjaavaa tekniikkaa soveltamalla sitä esimerkiksi teknologian litium-ioniakkuihin. Toisin sanoen, jos pudottaa puhelimensa katuun, voi se tulevaisuudessa korjata itsensä ilman erillistä huoltoa.