Cumulus-hotellit katoavat – Scandic ostaa Restelin hotelliliiketoiminnan

Matkailu · Stara.fi

Hotelliketju Scandic Hotels on ostanut Restelin hotellitoiminnat 114,5 miljoonalla eurolla. Kaupan myötä Scandic nousee hotellialan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Scandicilla on tällä hetkellä 230 hotellia, joista 28 sijaitsee Suomessa. Restelin portfolioon kuuluu 43 hotellia. Kaupan myötä Scandicista tulee Suomen markkinajohtaja. Restelin portfoliossa on yhteensä noin 7.600 hotellihuonetta. Suurin osa hotelleista operoi Cumulus-brändin alla, ja ne tullaan muuttamaan Scandic-hotelleiksi.

– Kauppa on merkittävä askel Scandic Hotelsille, ja antaa meille ainutlaatuisen hotelliverkoston Suomen markkinoilla. Odotamme innolla pääsevämme jatkamaan ja kehittämään hotellien toimintaa Scandic-brändin alla ja toivottamaan Restelin henkilöstön ja asiakkaat tervetulleeksi osaksi Scandicia, sanoo Scandic Hotelsin konsernijohtaja Frank Fiskers.