Minirobotit ottavat mittaa toisistaan – näissä otteluissa et ehdi kyllästyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sumo-termi yhdistetään yleensä pelkkiin lannevaatteisiin pukeutuneisiin isokokoisiin miehiin, jotka yrittävät kaataa tai työntää toisensa ulos painikehästä. Robottisumossa toisistaan mittaa ottavat kuitenkin ihmispainijoiden sijaan erittäin pienikoiset koneet.

Youtube-käyttäjä Robert McGregorin jakamalla koostevideolla tutustutaan lajiin, joka on hieman kuin nopeatempoisempi versio Robot Wars -kilpailuista. Kaksi pienikokoista robottia kamppailee ympyrän muotoisella areenalla, tarkoituksenaan työntää vastustaja ulkopuolelle.

Robotit ovat erittäin nopealiikkeisiä, ja sen myötä myöskään otteluissa ei ehdi juuri kyllästyä. Ne ovat nimittäin useimmissa videolla nähtävissä tapauksissa ohi vain muutamissa sekunneissa. Robotit kamppailevat vuosittain All Japan Robot-Sumo Tournament -kilpailussa, jossa myös videolla nähtävät ottelut on Motherboard-sivuston mukaan kuvattu.