Johnny Cashin synkkä addiktio paljastui – otti yli 100 pilleriä päivässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oman aikansa maailman suurimpiin julkkistähtiin lukeutunut Johnny Cash oli tuoreimpien paljastusten mukaan huonommassa kunnossa kuin tähän asti on tiedetty. Hänen päihderiippuvuutensa oli nimittäin uuden elämäkerran mukaan erittäin vakava, sillä artisti otti päivittäin jopa yli 100 pilleriä.

Tuoreessa Julie Chadwickin toimittamassa The Man Who Carried Cash -elämäkerrassa paljastetaan Cashin olleen narkomaani ja alkoholisti. Kirjan tiedot perustuvat hänen pitkäaikaisen managerinsa Saul Holiffin muistiinpanoihin. Holiff työskenteli Cashin kanssa päihderiippuvuuden pahimpina aikoina.

Artistin kerrotaan muun muassa peruneen kokonaisen kiertueen ja aiheuttaneen metsäpalon Kaliforniassa. Metsäpalo on tosin ollut tiedossa alusta saakka, sillä sitä käsiteltiin aikoinaan myös oikeudessa. Cash sai sovittua tapauksen osavaltion kanssa vuonna 1965. Hän maksoi 82.000 dollaria korvauksia.

Holiffin kerrotaan löytäneen suojattinsa lähes kuolleensa asuntovaunun lattialta ja joutui perumaan tärkeän konsertin Pariisissa Cashin ja Bob Dylanin riidan takia. Manageri joutui kantamaan artistin lavalle, kun hän oli sammunut takahuoneeseen. Kirjan toimittanut Chadwick tutki Holiffin arkistoja vuosien ajan. Manageri jätti tehtävänsä, kun meno äityi liian rajuksi ja hän itsekin joutui päihdekierteeseen.