Snapchat paljastaa nyt sijaintisi – näin estät sen!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Snapchatiin ilmestyi taannoin uusi ominaisuus, jonka ansiosta muiden käyttäjien sijainnin voi nähdä kartalta. Snap-kartta on kuitenkin herättänyt keskustelua siitä, rikkooko se käyttäjien yksityisyyttä.

Snap-kartta mahdollistaa esimerkiksi oman sijainnin kertomisen ystäville ja mielenkiintoisten videoiden löytämisen lähialueilta. Käyttäjät näkyvät Snapchatin kartalla Bitmoji-hahmoina. Sovelluksessa on mahdollista valita, näkyykö sijainti kaikille kavereille vai vain osalle heistä.

Ominaisuudessa on kuitenkin myös varjopuoli, sillä sovellus ei näytä käyttäjän sijaintia pelkästään videoita tai kuvia jakaessa. Se paljastaa sijainnin aina kun Snapchat avataan. Kaikki sovelluksen käyttäjät eivät ole tämän vuoksi ottaneet uudistusta innolla vastaan.

Oman sijainnin kertominen Snap-kartassa on kuitenkin mahdollista laittaa pois päältä. Tämä onnistuu Snapchatin Asetuksien Oma sijaintini -osiosta löytyvää Haamutila-nappia painamalla. Muut käyttäjät eivät näe sijaintia kartalla, mikäli se on kytkettynä päälle.