Coca-Colaa käytetään nyt itseruskettavana – voi olla vaaraksi iholle

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset nauttivat lämpiminä kesäpäivinä Coca-Colansa juomalla, mutta toiset käyttävät sitä hämmentävämmällä tavalla. Maailmalla on levinnyt erikoinen trendi, jossa colajuomaa käyetään itseruskettavan aineena.

Coca-Cola sisältää sokerikulööri-värianeitta, minkä ansiosta se voi antaa iholle bronssista rusketusta muistuttavan värityksen. Juoma ei siis todellisuudessa aiheuta tai nopeuta ruskettumista, se vain värjää ihon väliaikaisesti.

Ihotautilääkäri Joshua Zeichnerin mukaan Coca-Cola -rusketuksessa saattaa piillä vakava terveysriski. Coca-Colan happamuuden vuoksi se saattaa kuoria pois kuolleita soluja, minkä ansiosta UV-säteet läpäisevät ihon helpommin. Tämä puolestaan nostaa Allure-sivuston mukaan ihon auringossa palamisen riskiä.

Nopeaa ja helppoa rusketusta kaipaavia neuvotaan siis käyttämään jatkossakin kauppojen virallisia itseruskettavia aineita. Ne ovat huomattavasti vähemmän riskialttiita, eikä ihokaan jää yhtä tahmeaksi kuin sen päälle levitetyn colajuoman jäljiltä.