Fidget Spinnerit syttyivät tuleen – akkukäyttöisissä hittileluissa piilee vaara

Ohhoh! · Tim Isokivi

Fidget Spinner -sormihyrrät ovat vähän ajan sisällä nousseet trendileluksi lasten ja varttuneempienkin keskuudessa. Kuten hittilelujen tapauksessa usein käy, on verkossa ja mediassa käyty keskustelua myös niiden mahdollisesta haitallisuudesta.

Yhdysvalloista kantautuu useampi tapaus, joissa Fidget Spinnerit ovat räjähtäneet tai syttyneet tuleen latauksen aikana. Sormihyrrien aiheuttamia paloja on kirjattu ainakin Michiganin ja Alabaman osavaltioissa.

Palamaan syttyneet Fidget Spinnerit on varustettu Bluetooth-kuulokkeilla sekä LED-valoilla, ja niiden akut ladataan USB-liitännän kautta. Mashable-sivuston mukaan Yhdysvaltojen kuluttajatuotteiden turvallisuuskomissio neuvoo pitämään esineitä aina silmällä niiden ollessa latauksessa.

Michiganin Fentonissa asuvan Michelle Carrin mukaan hänen Fidget Spinnerinsä syttyi tuleen oltuaan latauksessa alle 30 minuutin ajan. Sormihyrrässä ei ollut mukana omaa laturia, joten hän käytti siihen NBC-uutissivuston mukaan vauvamonitorin johtoa.

Mahdollinen paloriskin vaara piilee siis akuilla toimivissa ja verkkovirran kautta ladattavissa Fidget Spinnereissä. Tavanomaisten sormihyrrien omistajien kannattaa siis tuskin pelätä lelun syttyvän yllättäen tuleen, ellei sitä yritetä polttaa tieten tahtoen.