Pitkän parisuhteen salaisuus: Olkaa ystäviä keskenänne

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdessäoleminen on valinta, jossa toisiaan rakastavat ihmiset ovat päättäneet viettää elämänsä toisiinsa sitoutuen. Parisuhdetta tulee hoitaa ja helliä, sillä mikään pyörä ei liiku itsestään loputtomiin. Parhaiten yhdessä pysyvät pariskunnat, jotka ovat myös toistensa ystäviä.

Parisuhdevalmentaja Tara Caffelle on paljastanut onnellisimpien parisuhteiden salaisuuden: Ystävyys. Parisuhteen kulmakivinä voidaan pitää kommunikointia, läheisyyttä ja luottamusta. Silti yhtä tärkeää on se, että kumppanukset kulkevat samalla aaltopituudella ja pystyvät viettämään keskenään aikaa kuin parhaat kaverukset. Ystävyys luo parisuhteelle perustavanlaatuisen pohjan.

– Kumppaninsa kanssa ystävänä olevat pariskunnat omaavat kaikista kestävimmän liiton. He välittävät toisistaan syvällä tasolla ja kunnioittavat kumppaniaan myös muussa kuin seksuaalisessa mielessä, Caffelle kertoo Popsugar-julkaisulle.