Maailman suurin Super Soaker – tuhoaa jopa vesimelonin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1990-luvulla kauppojen hyllyille ilmestyneet Super Soaker -vesipyssyt mullistivat kotipihojen vesileikit kertaheitolla. Ne pystyivät ampumaan vettä kovemmalla paineella ja pidemmälle kuin tavanomaiset vesipyssyt.

Entinen NASAn insinööri Mark Robert valmistaa tuoreella videollaan maailman suurimman Super Soakerin. Typpitankoin voimin toimiva valtava vesipyssy ampuu nestettä jopa 437 metrin tuntivauhdilla.

Pyssy ampuman veden paine on niin kovaa, että sillä voidaan jopa rikkoa laseja, kananmunia ja jopa vesimeloneja. Veden painetta voidaan kuitenkin säädellä, jotta Super Soakerin käyttö vesisodissa ei muodostuisi vaaralliseksi.

Videollaan Robert myös haastattelee Super Soakerin keksijää, niin ikään NASAn insinöörinä työslennellyttä Lonnie Johnsonia. Mies paljastaa keksineensä tehokkaan vesipyssyn idean vahingossa, ja paljastaa PVC-putkista ja tyhjästä juomapullosta koostuvan alkuperäisen Super Soaker -prototyypin.