Poliisi Ilosaarirockissa päihtyneestä: ”Musiikki ei kuulu poliisivankilaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuun Ilosaarirock käynnistyi perjantaina vilkkaissa merkeissä, kun Laulurinteen puistoalueella juhli yhteensä 19.000 festarivierasta. Tänä vuonna tapahtuma tulee tekemään kävijäennätyksensä. Suuri ihmismäärä työllistää myös poliisia, vaikka Ilosaarirock tunnetaankin melko rauhallisena tapahtumana.

Itä-Suomen poliisi kertoi Facebookissa vieneensä ensimmäisen päihtyneen putkaan perjantaina jo kahden maissa iltapäivällä, tunteja ennen festivaalin alkamista.

– Pari naksua vähemmän alkoholia tänään ja mahdollisuus nähdä bändejä voi tarjoutua tällekin majoitustilojamme käyttäneelle herrasmiehelle uudelleen – musiikki kun ei tahdo poliisivankilan paksujen betoniseinien läpi oikein kuulua hyvällä tahdollakaan.

Poliisin mukaan perjantai sekä viime yö olivat kuitenkin tuttuun tapaan tapahtuman mittasuhteet huomioon ottaen rauhallisia, eikä mitään vakavampaa sattunut Ilosaarirockiin liittyen.

– Vuosia sitten Ilosaarirockin aikaan pikaisen katselmuksen ja tilannearvion jälkeen vähiten humalaisia ja patjoillamme jo hieman selvinneitä ryhdyttiin ohjaamaan takaisin kohti Joensuun keskustaa ja läpsystä vaihdettiin jäykemmin juopuneita sisälle, että majatalossamme ylipäätään riitti paikkoja. Hyvin siitäkin rallista silloin aikoinaan selvittiin, poliisi jatkoi.

Lauantaina Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa paluun tehnyt The Hellacopters, tanskalainen popprinsessa MØ, punkjyrä Zeke, Haloo Helsinki! ja brittiläinen Nothing But Thieves. Sunnuntaina lavoille nousevat muun muassa Ultra Bra, Pixies, Rag’n’Bone Man, Royal Blood ja Parov Stelar. Ilosaarirockin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.